geld
 

Hypotheek? Bereken je financiële toekomst!

dé website om je hypotheek na te rekenen

 
 
 
 
 

Even geduld graag terwijl de pagina wordt geladen

 

Rekentools

 

Financiën spelen een zeer belangrijke rol in je leven. Om problemen te vermijden is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van al je financiële zaken en alles goed te plannen. Of het nu gaat om sparen, hypotheeklasten of een inschatting van je volledige financiële toekomst, het is altijd lastig om de juiste getallen en bedragen boven water te krijgen waarop je je beslissingen kan baseren. Deze website biedt je een aantal rekentools die je hiermee kunnen helpen.

Hieronder vind je een overzicht van de rekentools die deze website biedt. Klik op de knop onder de beschrijving van een bepaalde rekentool, en je wordt doorgelinkt zodat je meteen zelf een berekening kan uitvoeren.

Financiële toekomst

Je huidige financiële situatie is bekend, maar heb je ook inzicht in wat je in de toekomst kan verwachten? Misschien verwacht je salarisgroei, wil je een gezin beginnen, of ga je minder werken. Het is dan niet direct duidelijk hoe je financiële situatie daardoor beïnvloed wordt, en of je je lasten dan nog kan opbrengen. Met de rekentool 'Bereken je financiële toekomst' kan je een globaal inzicht krijgen in het toekomstig verloop van je financiën.

 

 

Hypotheeklasten

Als je een nieuwe woning koopt en daarvoor een hypotheek moet afsluiten, dan bepaal je in samenspraak met je hypotheekadviseur hoe die hypotheek eruit moet komen te zien. Ook zal je adviseur je voorrekenen wat de lasten zijn van de door jou gekozen hypotheekconstructie. Als je je nog aan het oriënteren bent op een hypotheek, of je wil alles nog eens op een rijtje zetten, dan kun je met de 'Bereken je hypotheeklasten' rekentool je hypotheeklasten narekenen.

 

 

Maximale hypotheekbedrag

Banken hebben een gedragscode opgesteld waarin is vastgelegd hoeveel mensen maximaal kunnen lenen. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel wordt geleend, en er te hoge financiële lasten ontstaan. De rekentool 'Bereken je maximale hypotheek' berekent wat je maximaal kan lenen volgens de richtlijnen 'Gedragscode Hypothecaire Financieringen'.

 

 

Rendement

Zelfs iets eenvoudigs als het berekenen van een eindkapitaal wanneer je elke maand een bepaald bedrag spaart, kan best lastig zijn. Met de rekentool 'Bereken je rendement' kan je precies berekenen wat je eindkapitaal is, of wat het precieze rendement is geweest van een spaarpoduct.

 

 

Huren of kopen?

Het is mogelijk dat je nog niet zeker weet of je gaat kopen, of toch maar gaat huren. Met de website 'Huren of kopen?' kan je nagaan wat de beste keuze is, gebaseerd op jouw eigen inschatting van de woningmarkt voor de komende jaren.

 

 

 
 
  hypotheekkater logo

Rekentools

Informatie

Advertenties