geld
 

Hypotheek? Bereken je financiële toekomst!

dé website om je hypotheek na te rekenen

 
 
 
 
 

Even geduld graag terwijl de pagina wordt geladen

 

Bereken je maximale hypotheek

 

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een aantal richtlijnen opgesteld (Gedragscode Hypothecaire Financieringen) waaraan hypotheeknemers zich moeten houden. Een belangrijk punt hierin is het vaststellen van een maximaal hypotheekbedrag om consumenten te beschermen tegen te hoge schulden en lasten.

Het maximaal te lenen hypotheekbedrag wordt berekend door het bruto inkomen te vermenigvuldigen met een factor die in het algemeen ergens tussen 3 en 6 ligt. De precieze waarde van deze factor hangt af van de hypotheekrente en de hoogte van het inkomen. Met onderstaande rekenmodule kan de hoogte van het maximaal te lenen hypotheekbedrag worden vastgesteld. Ondanks deze richtlijn is het altijd verstandig om meer in detail te kijken naar de te verwachten lasten en financiële mogelijkheden. Gebruik hiervoor de rekenmodule Financiële toekomst op deze website.

Wanneer je de rente langer dan 10 jaar vastzet, dan maakt de berekening gebruik van de werkelijke rente. Bij een renteperiode korter dan 10 jaar wordt een door de NVB vastgestelde toetsrente gehanteerd, deze bedraagt op dit moment 5.0 procent.

De hieronder weergegeven resultaten zijn in geen enkel geval bedoeld als advies, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Lees ook de voorwaarden.
 
Je bruto inkomen is euro (partner euro), de renteperiode is . en is procent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  hypotheekkater logo

Rekentools

Informatie

Advertenties